SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pikantné paradajkové čatní

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Čatní si pripravíte rýchlo a jednoducho s pomocou Želírovacieho cukru Extra 2:1 od Dr. Oetker. Pikantná pochutina, ktorú oceníte aj pri grilovaní.

4 poháre à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Pikantné paradajkové čatní

Prísady:

400 g paradajky (očistené, nakrájané)
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 polovica balíčka Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
150 g cibuľa červená očistená
1 strúčik cesnak
1 feferónka
100 ml šťava mrkvová
30 g paradajkový pretlak
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
bazalka čerstvá 1 PL (nasekaných listov)
2 PL citrónová šťava
2 KL soľ
korenie čierne mleté (čerstvo)
škorica na 2 špičky noža

preparation

príprava

1

Nadrobno pokrájané paradajky vložíme do hrnca. Pridáme 1 KL vanilkovej pasty, želírovací cukor a dôkladne premiešame. Necháme 30 minút odstáť.

2

Paradajky trochu popučíme pučidlom na zemiaky. Cibuľu a cesnak pokrájame nadrobno. Feferónku očistíme a nakrájame najemno. Cibuľu, cesnak, feferónku, mrkvovú šťavu, pretlak a citrónovú kôru pridáme k paradajkám a dobre premiešame. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

3

Pridáme bazalku a citrónovú šťavu. Čatní dochutíme soľou, korením a škoricou a ihneď plníme do pohárov až po okraj. Poháre dôkladne uzavrieme viečkami, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme postáť na viečkach.

Nutričné hodnoty na recept Pikantné paradajkové čatní

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 653 kJ
156 kcal
268 kJ
64 kcal
Tuk 0.37 g 0.15 g
Uhľohydrát 36.89 g 15.12 g
Bielkoviny 2.01 g 0.82 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.