SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pikantný rebarborový koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pre popoludňajšiu siestu.

asi 12 porcií

stredná obťažnosť 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Pikantný rebarborový koláč

Na cesto:

300 g múka hladká
1,5 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
250 g maslo zmäknuté alebo margarín
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
250 g tvaroh polotučný

Na ovocnú náplň:

500 g rebarbora
250 g ríbezle červené
1 balíček Originál puding aróma smotana-vanilka Dr. Oetker
50 g cukor
250 ml nektár z čiernych ríbezlí

Na krémovú náplň:

1 balíček Originál puding aróma smotana-vanilka Dr. Oetker
200 ml mlieko polotučné

Na posypanie:

2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom. Pridáme maslo alebo margarín, vanilínový cukor a tvaroh a všetko ručne spracujeme na hladké cesto. Cesto krátko premiesime na pomúčenej pracovnej ploche a rozdelíme na tri diely. Jeden diel cesta vyvaľkáme a vložíme na dno vymastenej tortovej formy. Zvyšné cesto odložíme na neskoršie použitie. Formu vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

2

Na prípravu ovocnej náplne umyjeme a očistíme rebarboru (nelúpeme) a nakrájame na kúsky veľké asi 2 cm. Ríbezle umyjeme a otrháme zo stopiek. Pudingový prášok zmiešame s cukrom a rozmiešame asi v 4 PL ríbezľového nektáru. Zvyšok ríbezľového nektáru zvaríme, pridáme ovocie a necháme povariť asi 5 minút na miernom plameni. Vmiešame pudingový prášok, povaríme najmenej 1 minútu a ovocnú náplň necháme vychladnúť.

3

Korpus necháme krátko vychladnúť. Z druhého dielu cesta vytvarujeme dlhý valček, ktorý umiestnime na predpečený korpus a rukou pritlačíme na okraj formy tak, aby vznikol okraj vysoký asi 3 cm.

4

Ovocnú náplň nanesieme na korpus. Pudingový krém pripravíme podľa návodu na obale, avšak len s 200 ml mlieka a rozotrieme na ovocnú náplň. Z tretieho dielu cesta vyvaľkáme kruh a nanesieme ho na vrstvu pudingu. Cesto na okraji opatrne pritlačíme. Povrch posypeme vanilínovým cukrom, vložíme do predhriatej rúry a dopečieme.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

5

Koláč necháme vychladnúť vo forme na kuchynskej mriežke. Podávame na druhý deň po upečení, aby ovocná nápln dostatočne stuhla.

Nutričné hodnoty na recept Pikantný rebarborový koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1352kJ
323kcal
754kJ
180kcal
Tuk 18.70g 10.39g
Uhľohydrát 35.67g 19.82g
Bielkoviny 6.57g 3.65g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.