Flag

Pirôžky

asi 20 - 24 ks
Stredne náročné
70
Vysmážané plnené pirôžky s náplňou vhodné nielen ako silvestrovské pohostenie.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Ak chceme použiť dve rôzne náplne, odporúčame mäsovo-kapustovú náplň: 2 PL oleja, 2 cibule, 300 g sterilizovanej kapusty bez nálevu, 80 g chudého údeného mäsa, 1 KL vegety a 1 KL cukru a pripravíme na panvici rovnakým spôsobom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
300 gmúka hladká
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
2 PLolej
2 ksvajce
80 mlvoda
Na náplň
1cibuľa
2 PLolej
75 gbielé šampiňóny očistené
40 gmäso údené chudé
1 - 2 strúčikycesnak
1 zarovnané KLvegeta
40 gsyr tvrdý
Na potretie a vysmážanie
1 ksvajce
olej na vysmážanie
Okrem toho potrebujeme
formička na vykrajovanie väčšia okrúhlá
panvica na vysmážanie
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme olej, vajcia a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme asi 30 minút odpočívať. 

2

Na prípravu náplne cibuľu nakrájame na malé kocky a na rozpálenom oleji ju necháme zosklovatieť. Pridáme šampiňóny nakrájané na kocky a podusíme domäkka. Pridáme na kocky nakrájané mäso, dochutíme cesnakom a vegetou a ešte krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do studenej náplne nakoniec vmiešame na kocky nakrájaný syr.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 2 mm a pomocou formičky povykrajujeme. Okraje potrieme pomocou štetca alebo pierka rozšľahaným vajcom. Do stredu každého kolieska nanesieme náplň, prehneme a pritlačíme, aby nám náplň nevytiekla. Pirôžky vysmážame vo väčšom množstve rozpáleného oleja, z každej strany asi 5 minút dozlatista. Po usmažení poukladáme pirôžky na papierové obrúsky, aby sme ich zbavili prebytočného tuku. 

Náš tip

  • Ak chceme použiť dve rôzne náplne, odporúčame mäsovo-kapustovú náplň: 2 PL oleja, 2 cibule, 300 g sterilizovanej kapusty bez nálevu, 80 g chudého údeného mäsa, 1 KL vegety a 1 KL cukru a pripravíme na panvici rovnakým spôsobom.