
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kváskom, droždím, soľou a cukrom. Pridáme pivo a olej a ručne vypracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme asi hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a vytvarujeme bochník. Bochník prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Prikryjeme utierkou a necháme ešte asi 30 minút kysnúť.
Bochník potrieme vodou a posypeme múkou. Pivný chlieb na povrchu niekoľkokrát nakrojíme ostrým nožom asi 1 cm hlboko. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 30 minút
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Chlieb necháme na mriežke vychladnúť.
Súvisiace recepty

Slané jedlá

Slané jedlá

Slané jedlá