Flag

Piškóty na Malorke

asi 20 ks
Stredne náročné
50
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Special edition life
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na odpaľované cesto
120 mlvoda
55 gmaslo
65 gmúka hladká
0,5 zarovnané KLcukor
0,5 KLsoľ
2 ksvajce
Na náplň
1 balíčekPremium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
500 mlmlieko polotučné
80 gcukor
100 gmaslo zmäknuté
Na ozdobenie
1 balenieŠľahačka v prášku light Dr. Oetker
150 mlmlieko polotučné vychladnuté
1 zarovnaná KLcukor
1 balenieZdobenie pestré Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou (Ø asi 1 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou	 Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku light Dr. Oetker
Picture - Zdobenie pestré Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v kastróliku prevaríme vodu s maslom. Pridáme múku zmiešanú s cukrom a soľou a vymiešame dohladka. Zmes vložíme do misy, pridáme vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cukrárske vrecko s hladkou trubičkou naplníme cestom a na plech vyložený papierom na pečenie vytvarujeme tyčinky dlhé asi 10 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pečivo necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme dohladka a postupne pridávame vychladnutý Zlatý klas. Pečivo raz pozdĺžne prekrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a pečivo naplníme. Pečivo vložíme do chladničky a necháme stuhnúť

4

Na ozdobenie vyšľaháme šľahačku s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a naplníme ju do cukrárskeho vrecka so zrezanou trubičkou. Šľahačku nanesieme na povrch pečiva a prikrášlime Zdobením pestrým.