Flag

Pórikový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
125
Voňavý slaný koláč na večeru alebo na oslavu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
200 gmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsoľ
1 ksvajce
100 gmaslo zmäknuté
2 PLvoda
Na náplň
3 PLolej
250 gpór očistený najemno nakrájaný
1cibuľa menšia
250 gslanina nakrájaná na kocky
250 mlsmotana na varenie
3 ksvajce
3 PLparmezán strúhaný
1 zarovnaná KLsoľ
štipkamletá sladká paprika
Okrem toho potrebujeme
koláčová forma (Ø 27 cm)
panvica
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom a soľou. Pridáme vajce, maslo a vodu a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto necháme asi hodinu odpočívať v chladničke.

2

Na prípravu náplne v panvici na rozpálenom oleji asi 2 minúty orestujeme pórik, najemno nakrájanú cibuľu a slaninu. Odstavíme a necháme vychladnúť.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm s priemerom 29 cm. Plát opatrne prenesieme do vymastenej formy a pritlačíme k okraju formy do výšky 3 cm.

4

V mise zmiešame smotanu s vajcom, parmezánom, soľou a paprikou. Pridáme vychladnutú orestovanú zmes a dôkladne premiešame. Náplň nalejeme do formy na cesto a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

5

Po upečení necháme koláč asi 5 minút vychladnúť. Podávame teplý.