SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pruhovaný želé dezert

(0)
5 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

jarné osvieženie

asi 12 porcí

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Pruhovaný želé dezert

Na želé:

3 balíčky Tortové želé žlté Dr. Oetker
700 ml ovocná šťava alebo džús
2 zarovnaná PL cukor

Na náplň:

500 g mascarpone
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
200 g cukor práškový
1 balíček Želatínový stužovač Dr. Oetker
100 ml voda (vlažná)
200 ml smotana na šľahanie (33%)

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu dezertu pripravíme tortové želé podľa návodu na obale so šťavou alebo džúsom a cukrom. Na plech opláchnutý studenou vodou nalejeme ⅓ želé a necháme v chladničke stuhnúť.

2

Na prípravu náplne v mise zmiešame mascarpone s vanilkovým cukrom, extraktom, kôrou a cukrom a vymiešame dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do zmesi. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi.

3

Na stuhnuté želé nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Nalejeme druhú tretinu želé a odložíme do chladničky stuhnúť (ak želé v kastróliku stuhlo, môžeme ho znovu rozohriať).

4

Nanesieme druhú polovicu náplne a zalejeme zvyšným želé. Odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky stuhnúť. Potom dezert nakrájame na kocky.

Nutričné hodnoty na recept Pruhovaný želé dezert

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1415kJ
338kcal
925kJ
221kcal
Tuk 12.72g 8.31g
Uhľohydrát 9.81g 6.41g
Bielkoviny 2.93g 1.91g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.