SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Pudingové rezy s broskyňami

(0)
5 6 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Ľahké kakaové cesto z Prírodného kakaa Dr. Oetker s vanilkovou pudingovou náplňou doplnenou broskyňami.

about 24 porcií

ľahká príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Pudingové rezy s broskyňami

Na cesto:

500 g múka hladká
2 PL Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
1 KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
200 g cukor práškový
250 g maslo zmäknuté alebo margarín
0.02 vajce
1 ks žĺtok  
3 zarovnaná PL smotana kyslá (15%)

Na náplň:

Veľký kompót z broskýň (alebo podľa chuti iné ovocie)
3 balíčky Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
1 l mlieko
100 g cukor

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kakaom, sódou a cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajce, žĺtok, kyslú smotanu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na polovicu. Jednu polovicu cesta na pomúčenej pracovnej ploche váľkom vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech.

2

Na prípravu náplne necháme kompót dôkladne odkvapkať na sitku. Potom broskyne nakrájame a poukladáme ich na cesto na plechu. Pudingové prášky uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Ešte horúci puding rovnomerne nalejeme na broskyne a uhladíme. Druhú polovicu cesta vyvaľkáme na plát s rozmermi 30 × 40 cm a opatrne ním povrch prikryjeme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Doba pečenia: about 30 Minutes

3

Koláč necháme vychladnúť. Potom koláč nakrájame na rezy a povrch pocukrujeme.

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.