Flag

Red Velvet hodiny

asi 12 porcií
Jednoduché
60
Originálna silvestrovská torta pripravená na oslavu nového roka z Red Velvet torty Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieTorta Red Velvet Dr. Oetker
125 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
3 ksvajce
Na náplň
125 mlsmotana na šľahanie (33%)
200 gsmotana kyslá (15%)
Na ozdobenie
1 balenieFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
tortová forma (Ø 24 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Torta Red Velvet Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na korpus so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 - 35 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Korpus necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme zmes na náplň so smotanou a kyslou smotanou podľa návodu na obale.

4

Korpus pozdĺžne prekrojíme. Na spodný diel korpusu nanesieme menšiu časť náplne. Zakryjeme vrchným dielom a zvyškom náplne potrieme povrch a okraje torty. Tortu odložíme aspoň na hodinu do chladničky stuhnúť.

5

Fondán rozvaľkáme na plát a potiahneme ním celú tortu. Orezanú časť fondánu zafarbíme čiernou farbou a vytvoríme ručičky.

6

Číslice vykrojíme alebo zdobenie zatlačíme do fondánu.