Ricottový koláč s ríbezľami

(0)
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Obľúbený tvarohový koláč bez korpusu hravo pripravíte so Zlatým klasom Dr. Oetker. S ríbezľami bude neodolateľný!

12 porcií

stredná obťažnosť 40 minút

Prísady:

Prísady:

na recept Ricottový koláč s ríbezľami

Na cesto:

500 g ricotta
250 g tvaroh jemný krémový
150 g cukor
1 PL citrónová šťava
1 KL Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
3 ks vajce
1 balenie Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Na polevu a ozdobenie:

125 g ríbezle červené

Okrem toho potrebujeme:

elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 24 cm)
papier na pečenie
plech na pečenie väčší hlboký
alobal

preparation

príprava

1

V hlbšej mise elektrickým ručným šľahačom rozmiešame ricottu a tvaroh. Pridáme cukor, citrónovú šťavu a kôru a vanilkovú pastu a šľaháme pri nízkych otáčkach asi 3 minúty. Postupne pridáme vajcia izbovej teploty a ručne vareškou zamiešame do tvarohovej zmesi. Nakoniec do cesta pridáme Zlatý klas a dôkladne premiešame.

2

Dno tortovej formy vystelieme papierom na pečenie a prebytočný papier odstrihneme nožnicami.

3

Tvarohovú zmes vylejeme do pripravenej tortovej formy. Formu chytíme do oboch rúk a zľahka s ňou niekoľkokrát buchneme o pracovnú dosku, čím odstránime prebytočný vzduch, ktorý môže byť v ceste.

4

Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Tortovú formu vložíme do hlbokého plechu a tesne pred vložením do rúry do plechu opatrne nalejeme horúcu vodu (napr. z rýchlovarnej kanvice) do výšky asi 3 cm.

5

Plech s koláčom vložíme do rúry a necháme piecť asi 10 minút.

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

Plynová rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 10 minút

6

Potom teplotu znížime na 110 °C a dopečieme, kým cesto nebude stuhnuté, ale v strede stále mierne trasľavé.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 100 °C

Plynová rúra: 110 °C

Doba pečenia: asi 25 minút

7

Koláč vyberieme z rúry a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Potom  odložíme ešte aspoň na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním ozdobíme čerstvými ríbezľami alebo iným bobuľovým ovocím.

Stredne náročný koláč, ktorý zaujme svojou výslednou hladkou textúrou a jemnou chuťou. V kombinácii s karamelovými sušienkami je zaujímavejší a v porovnaní s klasickým cheesecake je vďaka ricotte ľahší a menej mastný. Kombinácia vanilkového cesta a ríbezlí zaistí, že koláč bude naozaj svieži.

Koláč treba krájať ostrým a čistým nožom, aby sme mali pekný rez. Odporúčame skladovať prekrytý v chladničke, kde bez ozdobenia ovocím vydrží cca 4 dni.

Nutričné hodnoty na recept Ricottový koláč s ríbezľami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 657 kJ
157 kcal
615 kJ
147 kcal
Tuk 7.28 g 6.80 g
Sacharidy 16.32 g 15.25 g
Bielkoviny 6.98 g 6.53 g
Súhlas so sledovaním

Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.

Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.

Potrebné funkcie

Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.

Vždy aktívne
Analýzy a personalizácia

Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.

Taktiež využívame technologických  poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie

(Re)marketing/poskytovanie údajov tretím stranám

Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.

Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.

Áno

Nie