SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Rýchly jablkový perník

(0)
5 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý sa 100% Prírodným kakaom Dr. Oetker a s jablkami, ktoré dodajú vláčnosť celému perníku

asi 24 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Rýchly jablkový perník

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie s vyšším okrajom (30 x 40 cm)

Na cesto:

300 g múka polohrubá
3 PL Prírodné kakao Dr. Oetker preosiaté
2 zarovnané KL Sóda bikarbóna Dr. Oetker
200 g cukor
1 KL Perníkové korenie Dr. Oetker
3 jablka väčšie
2 vajce
100 ml olej
100 ml mlieko

Na polevu:

1 balenie Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kakaom, sódou, cukrom a korením. Pridáme olúpané a nahrubo nastrúhané jablká, vajcia, olej a mlieko a vymiešame vareškou dohladka. Cesto nanesieme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Perník necháme vychladnúť.

3

Polevu pripravíme podľa návodu na obale a vychladnutý perník polejeme. Polevu necháme stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Rýchly jablkový perník

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 615 kJ
147 kcal
1578 kJ
377 kcal
Tuk 6.64 g 17.02 g
Uhľohydrát 19.81 g 50.81 g
Bielkoviny 2.05 g 5.26 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.