Flag

Ryžové „flummery“ s marhuľami

2 porcie
Jednoduché
30
Chutný dezert pripravený z Ryžovej kaše Marhuľa Dr. Oetker. Sladká radosť pre dvoch!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Sušené ovocie pred použitím vždy dôkladne umyjeme v teplej vode.
Náš tip
Flummery (čítaj „flameri“) pochádza z Anglicka. Ide o sladký dezert, pôvodne pripravovaný z ovsených vločiek uvarených vo vode osladenej cukrom. Flummery sa podávalo dochutené medom, ružovou vodou a ozdobené šľahačkou. Typickou črtou tohto dezertu je, že sa podáva vyklopený z formičky.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
2 balíčkyRyžová kaša marhuľa Dr. Oetker
200 mlvoda horúca
10 gmaslo
50 gtvaroh tučný hrudkovitý
3marhule sušené
1 PLhrozienka alebo brusnice
Na polevu
50 gmarhule sušené
130 mlšťava z mandarínok alebo pomaranča
1 KLAróma mandľová Dr. Oetker
1 zarovnaná KLcukor
30 mlvoda vlažná
2 zarovnaných KLGustin bezgluténový Dr. Oetker
Na ozdobenie
trochumarhule sušené
trochuhrozienka alebo brusnice
Picture - Ryžová kaša marhuľa Dr. Oetker
Picture - Aróma mandľová Dr. Oetker
Picture - Gustin bezgluténový Dr. Oetker
1

Kaše vysypeme do misky a zalejeme horúcou vodou (namiesto 300 ml použijeme iba 200 ml). Premiešame a necháme 10 minút odstáť. Do ešte teplej kaše primiešame maslo a necháme vychladnúť. Sušené ovocie nakrájame na drobné kúsky a tvaroh scedíme na sitku. Keď je kaša studená, pridáme ovocie aj tvaroh a zamiešame. Šálky alebo formičky naplníme kašou, utlačíme lyžicou a pri izbovej teplote necháme odstáť asi 2 hodiny.

2

Na prípravu polevy povaríme sušené marhule v malom množstve vody domäkka (asi 15 min). Vodu zlejeme, pridáme 100 ml šťavy z mandarínok alebo pomaranča, mandľovú arómu, cukor a rozmixujeme. V 30 ml vody rozmiešame 2 KL škrobu, pridáme k ovociu, za stáleho miešania privedieme do varu a krátko povaríme. Hotovou polevou polejeme flameri vyklopené zo šálok, ozdobíme kúskami sušeného ovocia a podávame.

Náš tip

  • Sušené ovocie pred použitím vždy dôkladne umyjeme v teplej vode.
  • Flummery (čítaj „flameri“) pochádza z Anglicka. Ide o sladký dezert, pôvodne pripravovaný z ovsených vločiek uvarených vo vode osladenej cukrom. Flummery sa podávalo dochutené medom, ružovou vodou a ozdobené šľahačkou. Typickou črtou tohto dezertu je, že sa podáva vyklopený z formičky.