SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Šalamúnov koláč

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

ideálny s čerstvým ovocím

9 porcií

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Šalamúnov koláč

Prísady:

500 g Palmarín
800 g cukor kryštálový
400 ml voda
100 g Holandské kakao Dr. Oetker
800 g múka polohrubá
2 balíčky Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
2 balíčky Vanilkový cukor Dr. Oetker
8 vajce
ovocie podľa chuti (maliny, čerešne, marhule, broskyne)

preparation

príprava

1

Palmarín si rozpustíme na miernom ohni, primiešame kakao, kryštálový cukor, dobre premiešame aby sa nám kakao a cukor roztopli a priemiešame vodu. Vznikne nám kakaova zmes.

2

Múku, vajcia, prášok do pečiva, vanilkový cukor zmiešame dokopy vareškou, prilejeme polovicu kakaovej zmesi – druhú polovicu si necháme až na upečený koláč.

3

Nakoniec pridáme ľubovoľné ovocie, a všetko vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 170 °C

Doba pečenia: 25 Minút

4

Po upečení ešte za horúca vylejeme na koláč zvyšok čokoládovej masy, rozotrieme, necháme vychladnúť a servírujeme.

Nutričné hodnoty na recept Šalamúnov koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 5342 kJ
1276 kcal
1189 kJ
284 kcal
Tuk 40.45 g 9.01 g
Uhľohydrát 168.87 g 37.61 g
Bielkoviny 41.01 g 9.13 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.