Flag

Škoricové rezy

asi 24 porcií
Stredne náročné
100
Lahodné rezy so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
4 zarovnané PLcukor
4 zarovnané PLmúka polohrubá
1 zarovnaná PLškorica mletá
2 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
na špičku nožaSóda bikarbóna Dr. Oetker
Na krém
3 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
1 lmlieko
3 ksžltok
250 gmaslo zmäknuté
200 gcukor práškový
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
Na ozdobenie
300 gčoko piškóty s ovocnou náplňou
2 balíčkyPoleva svetlá Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
elektrický ručný šľahač
2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom Dr. Oetker
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Poleva svetlá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škoricou, kypriacim práškom a sódou a ručne vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme na vymazané a papierom na pečenie vyložené plechy a rovnomerne rozotrieme. Vložíme plechy postupne do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Pláty necháme vychladnúť.

3

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom a žĺtkami podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného premiešania necháme vychladnúť. V mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni maslo s cukrom a škoricovým cukrom a postupne zašľahávame vychladnutý Zlatý klas.

4

Na jeden plát nanesieme polovicu náplne a uhladíme. Na náplň rozložíme piškóty ovocnou náplňou smerom hore. Potom nanesieme zostávajúcu náplň a uhladíme. Zakryjeme druhým plátom a vložíme do chladničky stuhnúť.

5

Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale a potrieme ich na povrch. Kým poleva úplne nestuhne, vytvoríme v poleve pomocou cukrárskej karty s hrebeňom alebo pomocou vidličky vlnky a necháme zatuhnúť. Potom nakrájame.