Na prípravu cesta do misy preosejeme múku a pridáme droždie. V menšej mise zmiešame maslo, soľ, cukor a žĺtky a dobre premiešame. Potom pridáme do zmesi, prilejeme mlieko a rum a vypracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 50 minút kysnúť.
Na prípravu krému v mise vyšľaháme žĺtky s cukrom dohladka. Pridáme škrob a trošku mlieka a dobre premiešame.
V kastróliku zohrejeme mlieko a pomaly prilievame žĺtky. Za stáleho miešania asi 3 minúty povaríme. Pridáme čokoládu a miešame do jej úplného rozpustenia. Rozmixujeme ponorným mixérom, prikryjeme potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 rovnakých dielov a vytvarujeme do bochníčkov. Olej nalejeme do panvice a zohrejeme. Šišky vkladáme opatrne do oleja a smažíme z každej strany asi 2 minúty. Smažené ukladáme na papierový obrúsok odkvapkať.
Na obalenie v mise zmiešame trstinový cukor s cukrom a vlažné šišky obalíme.
Krém premiešame a naplníme do cukrárskeho vrecka. Do šišiek ostrým nožom urobíme zboku otvor a pomocou cukrárskeho vrecka ich naplníme krémom.
Súvisiace recepty
Sladké pečenie
Sladké pečenie
Sladké pečenie