Flag

Slivkové koláče

asi 8 ks
Jednoduché
90
Kysnuté koláče so slivkami krásne vykysnú s pomocou Droždia Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Koláče budú chutiť výborne aj s iným sezónnym ovocím, napr. s jablkami alebo hruškami.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na posýpku
100 gmúka hladká
1 balíčekŠkoricový cukor Dr. Oetker
75 gmaslo zmäknuté
Na cesto
350 gmúka hladká
1 balíčekDroždie Dr. Oetker
50 gcukor
150 mlmlieko vlažné
50 gmaslo zmäknuté
1 ksvajce
Na obloženie
800 gslivky
Okrem toho potrebujeme
2 plechy na pečenie
Picture - Škoricový cukor Dr. Oetker
Picture - Droždie Dr. Oetker
1

Posýpku pripravíme tak, že v mise zmiešame múku so škoricovým cukrom. Pridáme maslo a ručne vypracujeme.

2

Na cesto v mise zmiešame múku s droždím a cukrom. Pridáme mlieko, maslo a vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 50 minút kysnúť. Na pomúčenej pracovnej ploche cesto rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Z každého dielu vytvarujeme placky s ø asi 12 cm. Poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie.

3

Na placky poukladáme odkôstkované polovice sliviek reznou stranou nahor a posypeme posýpkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

4

Koláče podávame vlažné alebo vychladnuté.

Náš tip

  • Koláče budú chutiť výborne aj s iným sezónnym ovocím, napr. s jablkami alebo hruškami.