Flag

Snehové indiánky

asi 18 ks
Stredne náročné
45
Indiánky stále patria medzi tradičné zákusky. Pripraviť si ich môžete aj doma zo 100 % vaječného bielka Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Cukrový sirup: na správnu prípravu môžeme použiť tzv. bublinkový test. Pri správnej teplote, keď do zmesi ponoríme drôtené očko, by sa nám mala vyfúknuť bublina ako z bublifuku.
Náš tip
Ak je poleva príliš hustá, zriedime ju malým množstvom kakaového masla alebo stuženého tuku.
Náš tip
Poleva by nemala byť príliš horúca.
Náš tip
Ideálne je mať polevu vo vyššej, ale nie príliš širokej nádobe, aby sme mohli indiánky do polevy ponoriť celé.
Náš tip
Piškótka by mala zostať čistá.
Náš tip
Vychladnuté indiánky držíme za piškótku a obrátené špičkou nadol ich namáčame do polevy. Rýchlo ich otočíme späť.
Náš tip
Indiánky postavíme na odkvapkávaciu mriežku a necháme vychladnúť.
Náš tip
Hotové indiánky odložíme do chladničky.
Náš tip
Do bielkovej hmoty môžeme pridať 2 KL riedkeho jahodového džemu.
Náš tip
Miesto prípravy cesta na piškótky môžeme použiť napr. čokoládové okrúhle piškóty plnené marmeládou.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
3 ksbielok
3 ksžltok
35 gcukor
60 gmúka hladká
Na bielkovú hmotu
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
130 mlvoda
250 gcukor
0,5 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Na cukrový sirup
120 gcukor
4 PLvoda
Na polevu
3 baleniaPoleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko s hladkou trubičkou
plech na pečenie
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Poleva de Luxe extra tmavá Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky šľahačom dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom šľahačom do peny. Pridáme múku a sneh z bielkov a zľahka vymiešame dohladka. Cesto naplníme do cukrárskeho vrecka a na plech na pečenie vytvarujeme piškótky s priemerom 3 až 4 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 160 °C

Teplovzdušná rúra: 140 °C

2

Na bielkovú hmotu v mise vyšľaháme bielky s vodou do polotuha a postupne zašľahávame cukor a kyselinu šľahačom až dotuha.

3

Na cukrový sirup v kastróliku povaríme cukor s vodou do sirupovej konzistencie a ihneď ho tenkým prúdom prilejeme a zašľaháme k bielkom. Hmotou naplníme cukrárske vrecko a nastriekame na piškótky do tvaru indiánok. Odložíme do chladničky stuhnúť.

4

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale, nalejeme do vyššej nádoby a indiánky v nej opatrne namáčame a necháme stuhnúť.

Náš tip

  • Cukrový sirup: na správnu prípravu môžeme použiť tzv. bublinkový test. Pri správnej teplote, keď do zmesi ponoríme drôtené očko, by sa nám mala vyfúknuť bublina ako z bublifuku.
  • Ak je poleva príliš hustá, zriedime ju malým množstvom kakaového masla alebo stuženého tuku.
  • Poleva by nemala byť príliš horúca.
  • Ideálne je mať polevu vo vyššej, ale nie príliš širokej nádobe, aby sme mohli indiánky do polevy ponoriť celé.
  • Piškótka by mala zostať čistá.
  • Vychladnuté indiánky držíme za piškótku a obrátené špičkou nadol ich namáčame do polevy. Rýchlo ich otočíme späť.
  • Indiánky postavíme na odkvapkávaciu mriežku a necháme vychladnúť.
  • Hotové indiánky odložíme do chladničky.
  • Do bielkovej hmoty môžeme pridať 2 KL riedkeho jahodového džemu.
  • Miesto prípravy cesta na piškótky môžeme použiť napr. čokoládové okrúhle piškóty plnené marmeládou.