na recept Snehuliaková torta
2 ks | jablká |
250 g | maslo zmäknuté |
150 g | cukor |
1 KL | soľ |
4 ks | vajce |
220 g | múka hladká |
70 g | Solamyl bezgluténový Dr. Oetker |
70 g | orechy lieskové mleté |
2 KL | Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker |
1 balíček | Škoricový cukor Dr. Oetker |
180 ml | jablkový džús |
3 ks | jablká |
60 g | cukor práškový |
1 balíček | Vanilkový cukor Dr. Oetker |
2 balíčky | Smeta-fix Dr. Oetker |
250 g | mascarpone |
400 ml | smotana na šľahanie (33%) |
250 g | maslo zmäknuté |
250 g | cukor práškový |
2 KL | Vanilková pasta Dr. Oetker |
elektrický ručný šľahač | |
2 tortové formy (Ø 18 cm) | |
cukor práškový (na podsypávanie fondánu) | |
špajdle 2x |
Jablká olúpeme a nakrájame asi na 1 cm dlhé kocky. V mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom a soľou do peny. Pridáme múku zmiešanú so Solamylom, orechami, kypriacim práškom a škoricovým cukrom. Pridáme džús a jablká a dôkladne premiešame. Cesto rozdelíme do dvoch foriem vyložených papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Doba pečenia: asi 40 minút
Korpusy necháme vychladnúť. Potom ich vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a každý raz pozdĺžne prekrojíme.
Na prípravu náplne olúpeme jablká a najemno ich nastrúhame. Šťavu z nich zlejeme, dôkladne ich vytlačíme a odložíme bokom. V miske zmiešame cukry so Smeta-fixom. V mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme mascarpone a postupne pri rovnakom výkone prilievame smotanu. Keď hmota začne tuhnúť, pridáme zmes cukrov so Smeta-fixom a vyšľaháme dotuha. Nakoniec zľahka krátko vmiešame nastrúhané jablká. Na jednu časť korpusu nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme druhou časťou korpusu a opäť nanesieme tretinu náplne a uhladíme. Zakryjeme treťou časťou korpusu, nanesieme zvyšnú náplň a opäť uhladíme. Zakryjeme štvrtou časťou korpusu a odložíme asi na 30 minút do chladničky.
Na krém v mise šľahačom na najvyššom stupni vyšľaháme maslo s cukrom a pastou dohladka. Krémom potrieme povrch a strany torty. Odložíme do chladničky.
Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom vyvaľkáme pomocou váľka 3 balíčky fondánu na plát s ø asi 60 cm. Plát opatrne prenesieme na tortu a potiahneme. Prebytočný fondán ostrôžkou alebo ostrým nožom odrežeme. Menšiu časť fondánu zafarbíme žltou a červenou farbou tak, aby nám vznikla oranžová farba. Vytvarujeme z nej snehuliakov nos. Zvyšok odkrojeného fondánu zafarbíme kakaom nahnedo. Z časti hnedého fondánu vytvarujeme ruky snehuliaka a do dolných častí zapichneme špajdle. Zvyšný hnedý fondán zafarbíme čiernou farbou a vytvarujeme klobúk, oči a ústa snehuliaka. Všetko necháme zaschnúť pri izbovej teplote. Posledný balíček fondánu zafarbíme modrou farbou. Z kúska vytvarujeme pásik a pripevníme ho okolo klobúka. Zo zvyšného modrého fondánu vyvaľkáme pás dlhý asi 80 cm a široký asi 5 cm a nanesieme okolo torty ako šál. Konce šálu narežeme pomocou ostrého noža. Snehuliakovi prilepíme trochou vody klobúk, nos, oči a ústa a pripichneme ruky.
Na porciu/ kus | Na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energia |
4731
kJ
1130 kcal |
1444
kJ
345 kcal |
Tuk | 59.16 g | 18.04 g |
Sacharidy | 98.68 g | 30.09 g |
Bielkoviny | 7.89 g | 2.41 g |
Boli by sme radi, ak by ste súhlasili s tým, aby sme my a naši partneri mohli používať súbory cookie a podobné technológie na lepšie pochopenie spôsobu, akým používate našu webovú lokalitu. Umožní nám to lepšie pochopiť správanie používateľov a prispôsobiť mu našu webovú lokalitu. Okrem toho by sme my aj naši partneri chceli tieto údaje využívať na zasielanie personalizovaných ponúk prostredníctvom ich platforiem.
Ak s tým súhlasíte, kliknite na tlačidlo „Súhlasím“. Váš súhlas výslovne zahŕňa aj súhlas s možnosťou transferu údajov do USA v zmysle článku 49 GDPR resp. § 51 Zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov. Podrobnejšie informácie nájdete v našich zásadách ochrany osobných údajov, pričom tu môžete získať aj podrobnejšie informácie o prenose údajov technologickým dodávateľom/ poskytovateľom a partnerom v USA. Svoje rozhodnutie môžete kedykoľvek zmeniť.
Tieto súbory cookie a podobné technológie potrebujeme na zabezpečenie základných funkcií webovej lokality. Medzi ne napríklad patrí aj ukladanie týchto nastavení. Je to výslovne nevyhnutné, aby túto funkciu nebolo možné vypnúť.
Okrem toho by sme sa radi dozvedeli viac o tom, ako používate našu webovú lokalitu, a na základe toho ju optimalizovali pre vás a ďalších používateľov. Na tento účel používame súbory cookie a podobné technológie mapujúce správanie používateľov, ktoré nám pomáhajú vylepšovať našu ponuku pre vás.
Taktiež využívame technologických poskytovateľov, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie
Aby sme dokázali naše marketingové kampane prispôsobiť vašim potrebám, zhromažďujeme údaje o tom, odkiaľ ste prišli na našu webovú lokalitu a ako reagujete na naše reklamy. To nám pomáha lepšie prispôsobiť naše reklamy a obsah vašim potrebám a záujmom. Naši marketingoví partneri tieto informácie využívajú aj pre vlastné potreby, napr. na personalizáciu vášho konta alebo profilu v rámci ich platformy.
Taktiež spolupracujeme s partnermi, ktorí môžu postúpiť Vaše údaje do USA. V takomto prípade existuje potenciálne riziko, že americké bezpečnostné služby môžu sprístupniť Vaše údaje bez predchádzajúceho upozornenia, pričom pravdepodobne proti tomu nebudete mať možnosť uplatniť účinný prostriedok v USA.
Áno
Nie