Flag

Špaldové rožteky s mandľami

asi 40 ks
Jednoduché
110
Netradičné rožteky zo špaldovej a amarantovej múky s Trstinovým cukrom s mletým vanilkovým strukom Dr. Oetker ozvláštnia váš vianočný stôl.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
100 gmúka špaldová
50 gamarantová mouka
30 gkokosový cukor
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
50 gmandle mleté
110 gmaslo zmäknuté
1 ksžltok
Na obalenie
100 gcukor trstinový práškový
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
Okrem toho
2 plechy na pečenie
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame obe múky, kokosový cukor, trstinový cukor a mandle. Pridáme maslo a žĺtok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Potom z cesta vytvarujeme rožteky a poukladáme ich na plechy vyložené papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a postupne pečieme dozlatista.

Doba pečenia: asi 8 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

3

Horúce rožteky obaľujeme v práškovom cukre zmiešanom s vanilkovým cukrom.