SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Špenátová roláda

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Krémová špenátová roláda s Creme VEGA Dr. Oetker.

1 roláda

stredná obťažnosť 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Špenátová roláda

Na cesto:

400 g listový špenát čerstvý
5 ks žĺtok
50 g smotanový syr
1 zarovnané KL soľ  
3 zarovnané PL múka hladká
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
5 ks bielok

Na náplň:

1 balenie Creme VEGA Dr. Oetker
1 strúčik cesnak pretlačený
1 zarovnaná KL soľ
1 zarovnaná PL tymian čerstvý
20 g parmezán strúhaný
12 ks sušené rajčiny naložené v oleji

Ešte potrebujeme:

ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta špenát sparíme horúcou vodou a 2 minúty ho necháme v nej postáť. Potom vodu scedíme a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody. V mise zmiešame špenát so žĺtkami, smotanovým syrom, soľou, múkou a kypriacim práškom a ponorným mixérom rozmixujeme. Bielky vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 15 Minút

2

Na prípravu náplne v mise zmiešame Creme VEGA s cesnakom, soľou a tymianom.

3

Upečený plát preklopíme na papier na pečenie posypaný parmezánom, stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Potom plát potrieme náplňou, poukladáme naň sušené paradajky nakrájané na malé kúsky a zrolujeme.

4

Roládu odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.

Nutričné hodnoty na recept Špenátová roláda

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3320 kJ
793 kcal
360 kJ
86 kcal
Tuk 58.89 g 6.37 g
Sacharidy 29.18 g 3.16 g
Bielkoviny 26.72 g 2.89 g