Flag

Špenátová roláda

1 roláda
Stredne náročné
170
Krémová špenátová roláda s s Kypriacim práškom do pečiva Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
400 glistový špenát čerstvý
5 ksžltok
50 gsmotanový syr
1 zarovnané KLsoľ  
3 zarovnané PLmúka hladká
1 zarovnané KLKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
5 ksbielok
Na náplň
150 gvegánska smotana
1 strúčikcesnak pretlačený
1 zarovnaná KLsoľ
1 zarovnaná PLtymian čerstvý
20 gparmezán strúhaný
12 kssušené rajčiny naložené v oleji
Ešte potrebujeme
ponorný mixér
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta špenát sparíme horúcou vodou a 2 minúty ho necháme v nej postáť. Potom vodu scedíme a zo špenátu vytlačíme čo najviac vody. V mise zmiešame špenát so žĺtkami, smotanovým syrom, soľou, múkou a kypriacim práškom a ponorným mixérom rozmixujeme. Bielky vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom nastaveným na najvyšší stupeň dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Na prípravu náplne v mise zmiešamesmotanu s cesnakom, soľou a tymianom.

3

Upečený plát preklopíme na papier na pečenie posypaný parmezánom, stiahneme papier, na ktorom sa plát piekol, a necháme vychladnúť. Potom plát potrieme náplňou, poukladáme naň sušené paradajky nakrájané na malé kúsky a zrolujeme.

4

Roládu odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny stuhnúť.