Flag

Stracciatelové kocky s vanilkou

asi 16 porcie
Stredne náročné
40
Nepečený lahodný zákusok so sušienkovým korpusom a Čiernym kakaom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na korpus
200 gmaslové sušienky
15 gČierné kakao Dr. Oetker
120 gmaslo rozpustené
Na náplň
100 gčokoláda horká
1 kgjogurt biely plnotučný grécký (izbovej teploty)
200 gcukor práškový
2 KLVanilková pasta Dr. Oetker
2 balíčkyŽelatína na stuženie krémov Dr. Oetker
100 mlvoda studená
500 mlsmotana na šľahanie (33%) vychladená
Na ozdobenie
100 gmaliny čerstvé
2 ksmäta pieporná (vetvičky)
Okrem toho potrebujeme
plech na pečenie (20 x 30 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Želatína na stuženie krémov Dr. Oetker
1

Na prípravu korpusu sušienky pomocou váľka rozdrvíme a vložíme do misky. Pridáme kakao a maslo a vypracujeme posýpkové cesto. Cesto nanesieme rovnomerne na dno plechu vyloženého papierom na pečenie a pritlačíme.

2

Na prípravu náplne nastrúhame nahrubo čokoládu. V mise zmiešame jogurt s cukrom a pastou. Želatínu v kastróliku prelejeme vodou a necháme napučať. Potom ju ohrejeme (nevaríme), aby sa úplne rozpustila. Pridáme do nej 4 PL jogurtovej náplne a dôkladne zamiešame. Ihneď nalejeme do zvyšnej náplne a zamiešame. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačku vmiešame do jogurtovej náplne a primiešame čokoládu. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus a uhladíme.

3

Povrch ozdobíme malinami a mätou a odložíme do chladničky stuhnúť.