Flag

Taliansky ryžový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
100
Vyskúšajte tradičnú taliansku ryžovú špecialitu s jemnou chuťou citrónov a vanilky pripravenú so Zlatým klasom Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Rumový cukor môžeme nahradiť aj Škoricovým cukrom Dr. Oetker alebo Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
4 ksvajce
250 gcukor
300 gryža uvarená guľatozrnná (asi 150 g suchej)
0,5 KLsoľ
60 mlrum
1 balíčekFinesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
50 gcukor
500 mlmlieko
Na posypanie
1 balíčekTrstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme uvarenú ryžu, soľ, rum, citrónovú kôru, vanilkový extrakt. Zlatý klas s cukrom rozmiešame v mlieku, pridáme k zmesi a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 60 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Koláč krátko pred dopečením posypeme rumovým cukrom, opäť vložíme do rúry a cukor na povrchu necháme skaramelizovať. Koláč podávame vlažný.

Náš tip

  • Rumový cukor môžeme nahradiť aj Škoricovým cukrom Dr. Oetker alebo Trstinovým cukrom karamelovým Dr. Oetker.