SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Taliansky ryžový koláč

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Vyskúšajte tradičnú taliansku ryžovú špecialitu s jemnou chuťou citrónov a vanilky pripravenú so Zlatým klasom Dr. Oetker.

asi 12 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Taliansky ryžový koláč

Na cesto:

4 vajce
250 g cukor
300 g ryža uvarená guľatozrnná (asi 150 g suchej)
0,5 KL soľ
60 ml rum
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 KL Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1 balíček Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
50 g cukor
500 ml mlieko

Na posypanie:

1 balíček Trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

koláčová forma (Ø 28 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme uvarenú ryžu, soľ, rum, citrónovú kôru, vanilkový extrakt. Zlatý klas s cukrom rozmiešame v mlieku, pridáme k zmesi a krátko vyšľaháme dohladka. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej koláčovej formy. Vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 60 Minút

2

Koláč krátko pred dopečením posypeme rumovým cukrom, opäť vložíme do rúry a cukor na povrchu necháme skaramelizovať. Koláč podávame vlažný.

Nutričné hodnoty na recept Taliansky ryžový koláč

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 871 kJ
208 kcal
703 kJ
168 kcal
Tuk 3.15 g 2.54 g
Sacharidy 36.61 g 29.52 g
Bielkoviny 4.95 g 3.99 g