SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Tiramisu s jahodami

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

skvelá pochúťka

asi 6 porcií

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Tiramisu s jahodami

Na piškótovú zmes:

6 vajce
9 PL múka polohrubá
7 PL cukor práškový
5 PL olej
3 PL voda
1 polovica balíčka Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
300 ml instantná káva
30 ml likér Amaretto
250 g jahody

Na šľahačkový krém:

2 balíčky Šľahačka v prášku Dr. Oetker
300 ml mlieko
60 g cukor práškový
250 g mascarpone
1 ks žĺtok

Na ozdobenie:

50 g Holandské kakao Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Zmiešame vajcia, múku, práškový cukor, olej, vodu a kypriaci prášok do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a uhladíme. Formu vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 30 - 40 Minút

2

Cesto necháme vychladnúť. Vychladnuté cesto rozdrobíme a dáme do misky. Polejeme ho kávou a amarettom. Pridáme časť jahôd pokrájanych na plátky. Niekoľko jahôd si necháme ozdobu na koniec.

3

Šľahačku vyšľaháme s mliekom, pridáme mascarpone, ktoré vyšľaháme do peny s vaječným žĺtkom, cukor a spolu premiešame.

4

Do tortovej formy dáme vrstvu piškótovej masy s jahodami a na to vrstvu šľahačkovej masy. Vrstvenie opakujeme ešte dvakrát.

5

Na záver posypeme kakaom a ozdobíme zvyšnými jahodami.

Nutričné hodnoty na recept Tiramisu s jahodami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 3919kJ
936kcal
980kJ
234kcal
Tuk 29.60g 7.40g
Uhľohydrát 41.70g 10.42g
Bielkoviny 33.13g 8.28g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.