SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta Bellini

(0)
4 1 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

originálna

asi 12 porcií

pre zkúsených 65 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta Bellini

Na cesto:

5 ks žĺtok
60 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
5 ks bielok
60 g cukor práškový
100 g múka hladká
1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker

Na náplň:

8 plátkov Želatína v plátkoch Dr. Oetker
500 g tvaroh mäkký
80 g cukor práškový
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
citrónová kôra a šťava z 1 citróna
2 broskyne olúpané a nakrájané
okrájané drobky z korpusu
500 ml smotana na šľahanie (33%)

Na potretie a ozdobenie:

250 ml smotana na šľahanie (33%)
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
2 - 3 PL marmeláda marhuľová (prepasírovaná)

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 26 cm)
papier na pečenie

preparation

príprava

1

Žĺtka ušľaháme s práškovým (60 g) a vanilínovým cukrom do peny. Z bielkov a práškového cukru (60 g) ušľaháme sneh. Zľahka zapracujeme do našľahanej peny. Múku preosejeme s vanilkovým pudingom a zapracujeme.

2

1/3 cesta rozotrieme do tortovej formy s priemerom 26 cm, ktorej dno sme vyložili papierom na pečenie a upečieme v predhriatej rúre.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 8 - 10 Minút

3

Takto upečieme ešte jeden plát. Tretiu tretinu cesta rozotrieme na plech pokrytý papierom na pečenie – cesto rozotrieme na polovicu plechu (asi 20 x 35 cm) a tiež upečieme. Upečené diely otočíme na papier na pečenie posypaný práškovým cukrom a pripečený papier stiahneme.

4

Okraj formy očistíme a formu znova zostrojíme. Z upečeného plátu nakrájame asi 6-7 cm pásy a vyložíme nimi okraj formy tak, aby sa prekrývaly. Okrajky rozdrobíme a ponecháme ich do náplne.

5

Na prípravu náplne namočíme želatínu podľa návodu. Tvaroh rozmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom, citrónovou kôrou i šťavou a rozmačkanými broskyňami. Vmiešame drobky z korpusu. Pridáme vyšľahanú smotanu na šľahanie. Želatínu rozpustíme podľa návodu a vmiešame 2-3 PL náplne. Zmiešame so zvyšnou náplňou a vylejeme do vyloženej formy. Zakryjeme druhým plátom a odložíme najlepšie cez noc do chladu.

6

Oddelíme okraj formy, ušľaháme smotanu so smeta-fixom a hornú stranu a boky šľahačkou potrieme. Lyžičkou vytvoríme jamky, do ktorých dáme trochu marmelády. Uchovávame v chlade.

Nutričné hodnoty na recept Torta Bellini

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1436kJ
343kcal
837kJ
200kcal
Tuk 20.87g 12.13g
Uhľohydrát 15.25g 8.87g
Bielkoviny 3.21g 1.87g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.