SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Krehká Pavlova s Premium Zlatým klasom s prírodnou vanilkou od Dr. Oetker a ovocím, to je dokonalá chuťová balada. Vytvorila foodblogerka Beautyfood.

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím

Na hmotu:

4 ks bielok
220 g cukor
2 KL ocot vínný
2 PL Solamyl bezgluténový Dr. Oetker

Na krém a ozdobenie:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
750 ml mlieko
4 ks žĺtok
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
250 g mascarpone
250 g jahody
4 broskyne
hrsť mätových lístkov

Ešte potrebujeme:

plech na pečenie (30 x 40 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu hmoty v mise vyšľaháme z bielkov elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni tuhý sneh. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým bude sneh lesklý a pevný. Nakoniec vmiešame ocot a škrob. Hmotu rozdelíme na 3 diely a na plechu vyloženom papierom na pečenie vytvarujeme 3 korpusy s ø asi 15 cm. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

Doba sušenia: asi 90 Minút

2

Potom rúru vypneme, pootvoríme dvierka a ďalej sušíme až do vychladnutia rúry.

3

Korpusy necháme vychladnúť.

4

Na prípravu krému uvaríme Zlatý klas s mliekom, žĺtkami a vanilkovým cukrom podľa návodu na obale. Puding prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme úplne vychladnúť. Potom do pudingu zašľaháme mascarpone elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Ovocie očistíme a nakrájame na malé kúsky.

5

Na podnos opatrne prenesieme jeden korpus a potrieme ho 1/3 krému. Na krém nanesieme 1/3 nakrájaného ovocia a priložíme druhý korpus. Opäť potrieme 1/3 krému a 1/3 ovocia. Priložíme opatrne tretí korpus, potrieme zbytkom krému a dozdobíme ovocím a lístkami mäty. Tortu uložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Torta Pavlova s vanilkovým krémom a ovocím

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1419kJ
339kcal
574kJ
137kcal
Tuk 7.68g 3.09g
Uhľohydrát 42.44g 17.11g
Bielkoviny 5.89g 2.37g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.