Flag

Triple Choco krémeš

20 porcií
Stredne náročné
90
Superčokoládový krémeš pre skutočných milovníkov čokolády! Lahodný krém z Premium Pudingu Horká Čokoláda Dr. Oetker. Neodolateľný!
Zloženie
Príprava
Náš tip
Šľahačku parížsku môžeme nahradiť 2 balíčkami Šľahačky Dr. Oetker.
Náš tip
Krémeš krájame vychladený a s čistým nožom, ktorý po každom reze utrieme papierovou utierkou.
Náš tip
Krémeš môžeme ozdobiť aj práškovým cukrom, ktorý vytvorí kontrast s čokoládovou farbou zákusku.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
270 gmúka hladká
200 gcukor práškový
2 ksvajce
0,5 KLSóda bikarbóna Dr. Oetker
0,5 KLocot
200 gmaslo roztopené
2 PLmed
30 gČierné kakao Dr. Oetker
Na krém
4 balíčkyPremium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
1200 mlmlieko plnotučné
10 PLcukor kryštálový
150 gmaslo zmäknuté
Na šľahačku
300 mlmlieko plnotučné
2 baleniaŠľahačka parížska Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie (30 x 40 cm)
papier na pečenie
ceruzka
Holandské kakao Dr. Oetker na posypanie
Picture - Sóda bikarbóna Dr. Oetker
Picture - Čierné kakao Dr. Oetker
Picture - Premium Puding Horká Čokoláda Dr. Oetker
Picture - Šľahačka parížska Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker na posypanie
1

Krém uvaríme z pudingových práškov a 1200 ml mlieka s 10 PL cukru podľa návodu na obale. Za občasného premiešania (aby sa nám na povrchu nevytvorila šupka) necháme vychladnúť.

2

Na 2 papiere na pečenie z opačnej strany ceruzkou nakreslíme obdĺžnik s rozmermi 30 x 40 cm.

3

V mise zmiešame múku, cukor, vajcia, sódu bikarbónu, ocot a roztopené maslo, med a čierne kakao a elektrickým ručným šľahačom spracujeme na cesto. Cesto nemá byť tuhé, musí sa dať rozotierať.

4

Rúru predhrejeme. Polovicu cesta rozotrieme na papier na pečenie podľa obrysov obdĺžnika (natierame z opačnej strany ako sme kreslili). Papier s cestom položíme na opačnú stranu plechu, vložíme do rúry a pečieme. Rovnako postupujeme aj pri druhom ceste.

Doba pečenia: asi 6 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 200 °C

5

V mise, elektrickým ručným šľahačom na nízkych otáčkach, prešľaháme maslo izbovej teploty. Po lyžiciach doň zašľaháme vychladnutý čokoládový puding dohladka.

6

Parížsku šľahačku pripravíme podľa návodu na obale.

7

Na dno plechu na pečenie uložíme plát cesta, na ktorý rovnomerne rozotrieme čokoládový krém a uhladíme. Na krém rozotrieme šľahačku. Druhé cesto nakrájame na štvorce 6 x 6 cm a rozložíme na šľahačkovú vrstvu, aby pokryli celý koláč. Necháme v chladničke stuhnúť min. 3 hodiny.

8

Krémeš krájame čistým nožom a pred podávaním povrch krémeša posypeme Holandským kakaom Dr. Oetker, ktoré sypeme cez sitko.

Náš tip

  • Šľahačku parížsku môžeme nahradiť 2 balíčkami Šľahačky Dr. Oetker.
  • Krémeš krájame vychladený a s čistým nožom, ktorý po každom reze utrieme papierovou utierkou.
  • Krémeš môžeme ozdobiť aj práškovým cukrom, ktorý vytvorí kontrast s čokoládovou farbou zákusku.