Flag

Utopený hruškovo-čokoládový koláč

asi 12 porcií
Jednoduché
65
Lahodná kombinácia hrušiek so šťavnatým čokoládovým treným cestom doladená Polevou Duo kakao-škorica Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
700 ghrušky
175 gmaslo zmäknuté
125 gcukor
1 balíčekVanilkový cukor Dr. Oetker
3 ksvajce
200 gmúka hladká
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
15 gHolandské kakao Dr. Oetker
50 gčokoláda horká strúhaná
Na ozdobenie
1 balíčekPoleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie s vyšším okrajom (20 × 30 cm)
Picture - Vanilkový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva Duo kakao-škorica Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta hrušky olúpeme a nakrájame na hrubšie kúsky. V mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilkovým cukrom šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne zašľaháme vajcia. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame nastrúhanú čokoládu. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Na povrch poukladáme kúsky hrušiek a jemne ich zatlačíme do cesta. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 45 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Koláč necháme vychladnúť.

3

Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a koláč dozdobíme.