Flag

Vanilkové venčeky z odpaľovaného cesta

asi 25 ks
Stredne náročné
70
pre Dr. Oetker pripravila foodblogerka Polly Franková
Zloženie
Príprava
Náš tip
Povrch venčekov môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker rozpustenou podľa návodu na obale, alebo pocukrovať práškovým cukrom.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 mlvoda
50 gmaslo
150 gmúka polohrubá
štipkasoľ
4 ksvajce
Na náplň
1 balíčekZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
400 mlmlieko polotučné
50 gcukor
50 gmaslo zmäknuté
1 KLExtrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 plechy na pečenie
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta uvaríme v hrnci vodu s maslom. Vmiešame múku zmiešanú so soľou a za stáleho miešania vypracujeme na hladké, lesklé cesto, ktoré sa nelepí na steny hrnca. Cesto odstavíme, nanesieme do misy a necháme vychladnúť. Do vychladnutého cesta zašľaháme vacia elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cestom naplníme cukrárske vrecko a na vymazané plechy nastriekame venčeky. Vložíme do rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 20 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Venčeky necháme vychladnúť.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas so 400 ml mlieka a cukrom podľa návodu na obale. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. V mise vyšľaháme maslo s extraktom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Po častiach zašľahávame vyhchladnutý puding.

4

Vychladnuté venčeky pozdĺžne rozkrojíme. Náplň vložíme do cukrárskeho vrecka a venčeky naplníme.

5

Uložíme do chladničky stuhnúť.

Náš tip

  • Povrch venčekov môžeme ozdobiť Polevou tmavou Dr.Oetker rozpustenou podľa návodu na obale, alebo pocukrovať práškovým cukrom.