SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkovo-karamelová torta s jablkami

(0)
3 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jesenná torta s jablkovou a krémovou náplňou zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Jedinečná chuťová kombinácia!

12 porcií

stredná obťažnosť 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkovo-karamelová torta s jablkami

Na cesto:

100 g maslo zmäknuté
200 g cukor
100 g cukor trstinový
3 vajce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL škorica mletá
2 KL ocot
250 ml kefír ové mlieko
260 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
800 ml mlieko
60 g cukor
120 g maslo zmäknuté

Na jablkovú náplň:

650 g jablká (olúpané a nakrájané na plátky)
šťava z 1 citróna
120 g cukor trstinový
3 zarovnané KL škorica mletá
25 g maslo

Na karamel:

200 g cukor
90 g maslo
1 zarovnaná KL soľ
125 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

50 g orechy vlašské nasekané

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajcia, vanilkovú pastu, škoricu, ocot a kefírové mlieko a krátko vyšľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 40 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a 2x ho pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel korpusu položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo a vyšľaháme dohladka.

4

Na prípravu jablčnej náplne vložíme jablká do hrnca. Pridáme šťavu, cukor zmiešaný so škoricou a maslo a na miernom stupni za občasného miešania povaríme asi 20 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

5

Na prípravu karamelu v hrnci rozpustíme na miernom stupni cukor. Pridáme maslo, opatrne prilievame smotanu a asi minútu miešame dohladka.

6

Na spodný diel korpusu nanesieme tretinu karamelu a rozotrieme. Na karamel nanesieme tretinu jablčnej náplne. Nanesieme polovicu náplne, zakryjeme druhým dielom korpusu a pokračujeme rovnako ako pri spodnom korpuse. Zakryjeme posledným dielom korpusu, potrieme zvyškom karamelu a nanesieme jablká.

7

Povrch torty ozdobíme sekanými orechmi.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkovo-karamelová torta s jablkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2780 kJ
664 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuk 32.95 g 11.25 g
Uhľohydrát 67.43 g 23.01 g
Bielkoviny 8.74 g 2.98 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.