SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkovo-karamelová torta s jablkami

(0)
2 3 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jesenná torta s jablkovou a krémovou náplňou zo Zlatého klasu Premium Dr. Oetker. Jedinečná chuťová kombinácia!

12 porcií

stredná obťažnosť 45 minút

Prísady

Prísady

na recept Vanilkovo-karamelová torta s jablkami

Na cesto:

100 g maslo zmäknuté
200 g cukor
100 g cukor trstinový
3 vajce
2 KL Vanilková pasta Dr. Oetker
1 zarovnaná KL škorica mletá
2 KL ocot
250 ml kefír ové mlieko
260 g múka hladká
2 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balíček Premium Zlatý klas s prírodnou vanilkou Dr. Oetker
800 ml mlieko
60 g cukor
120 g maslo zmäknuté

Na jablkovú náplň:

650 g jablká (olúpané a nakrájané na plátky)
šťava z 1 citróna
120 g cukor trstinový
3 zarovnané KL škorica mletá
25 g maslo

Na karamel:

200 g cukor
90 g maslo
1 zarovnaná KL soľ
125 ml smotana na šľahanie (33%)

Na ozdobenie:

50 g orechy vlašské nasekané

Ešte potrebujeme:

tortová forma (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a trstinovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme vajcia, vanilkovú pastu, škoricu, ocot a kefírové mlieko a krátko vyšľaháme. Potom pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: 40 Minút

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom korpus vyberieme z formy a 2x ho pozdĺžne prekrojíme. Spodný diel korpusu položíme na podnos a okolo upevníme očistený okraj formy.

3

Na prípravu náplne uvaríme Zlatý klas s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a za občasného premiešania necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo a vyšľaháme dohladka.

4

Na prípravu jablčnej náplne vložíme jablká do hrnca. Pridáme šťavu, cukor zmiešaný so škoricou a maslo a na miernom stupni za občasného miešania povaríme asi 20 minút. Potom odstavíme a necháme vychladnúť.

5

Na prípravu karamelu v hrnci rozpustíme na miernom stupni cukor. Pridáme maslo, opatrne prilievame smotanu a asi minútu miešame dohladka.

6

Na spodný diel korpusu nanesieme tretinu karamelu a rozotrieme. Na karamel nanesieme tretinu jablčnej náplne. Nanesieme polovicu náplne, zakryjeme druhým dielom korpusu a pokračujeme rovnako ako pri spodnom korpuse. Zakryjeme posledným dielom korpusu, potrieme zvyškom karamelu a nanesieme jablká.

7

Povrch torty ozdobíme sekanými orechmi.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkovo-karamelová torta s jablkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2780 kJ
664 kcal
950 kJ
227 kcal
Tuk 32.95 g 11.25 g
Sacharidy 67.43 g 23.01 g
Bielkoviny 8.74 g 2.98 g