Flag

Vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom

asi 8 porcií
Jednoduché
65
Torta s ľahkým korpusom so Zlatým klasom Dr. Oetker a krémom s vaječným likérom, šľahačkou a mascarpone. Pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
6 ksbielok
štipkasoľ
6 ksžltok
180 gcukor
100 gmúka hladká
2 balíčkyZlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Na krém
250 gsmotana na šľahanie (33%)
100 gcukor práškový
1 balíčekSmeta-fix Dr. Oetker
250 gmascarpone
100 mlvaječný likér
150 gmaliny čerstvé
Na ozdobenie
100 gmaliny čerstvé a jedlé kvety
Ešte potrebujeme
2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)
Picture - Smeta-fix Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 30 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Pridáme mascarpone a vaječný likér a krátko vyšľaháme dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne obložíme malinami. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme malinami a jedlými kvetmi. Tortu odložíme do chladničky.