SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom

(0)
2 2 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Torta s ľahkým korpusom so Zlatým klasom Dr. Oetker a krémom s vaječným likérom, šľahačkou a mascarpone. Pre Dr. Oetker pripravilo štúdio Medové motúzy.

asi 8 porcií

jednoduchá príprava 35 minut

Prísady

Prísady

na recept Vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom

Na cesto:

6 ks bielok
štipka soľ
6 ks žĺtok
180 g cukor
100 g múka hladká
2 balíčky Zlatý klas Originál Dr. Oetker (à 40 g)

Na krém:

250 g smotana na šľahanie (33%)
100 g cukor práškový
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
250 g mascarpone
100 ml vaječný likér
150 g maliny čerstvé

Na ozdobenie:

100 g maliny čerstvé a jedlé kvety

Ešte potrebujeme:

2 tortové formy (Ø 18 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni z bielkov a soli tuhý sneh. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny. Pridáme múku zmiešanú so Zlatým klasom a opatrne so snehom zľahka vmiešame do vaječnej zmesi až dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy raz pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu krému v mise vyšľaháme smotanu s cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Pridáme mascarpone a vaječný likér a krátko vyšľaháme dohladka. Krémom potrieme všetky korpusy a nerovnomerne obložíme malinami. Potom korpusy poukladáme na seba a boky uhladíme tenkou vrstvou presahujúceho krému.

4

Povrch torty ozdobíme malinami a jedlými kvetmi. Tortu odložíme do chladničky.

Nutričné hodnoty na recept Vanilkovo-piškótová torta s vaječným likérom

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2060kJ
492kcal
1105kJ
264kcal
Tuk 17.30g 9.30g
Uhľohydrát 43.06g 23.15g
Bielkoviny 5.88g 3.16g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.