Flag

Vegan apple crumble

asi 12 porcií
Jednoduché
80
Úžasná šťavnatá jablková klasika s Premium pudingom Pravá vanilka Dr. Oetker vo vegánskom variante!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na mrveničku
150 gmúka hladká
75 gcukor
1 balíčekTrstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
štipkasoľ
90 gmaslo zmäknuté rastlinné
2 KLvoda
Na náplň
600 gjablká červená
2 balíčkyDr. Oetker Puding aróma Vanilka
800 mlrastlinné mlieko
50 gcukor
Ešte potrebujeme
tortová forma (Ø 22 cm)
Picture - Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding aróma Vanilka
1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s cukrom, trstinovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a vodu a ručne vypracujeme mrveničku.

2

Na náplň jablká umyjeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kúsky. Jablka nanesieme na dno vymazanej a múkou vysypanej formy. Pudingové prášky uvaríme s mliekom a cukrom podľa návodu na obale a ihneď nalejeme na jablka. Povrch posypeme mrveničkou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 50 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Koláč necháme vychladnúť. Potom ho uložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.