Flag

Vegánska plnená paprika

asi 6 porcií
Jednoduché
60
Chutná paprika plnená ryžou, čerstvými hríbmi a rajčinami je veľmi jednoduchá na prípravu.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image
Suroviny
Ešte potrebujeme
zapekacia misa

Zloženie

Prísady
200 gryža divoká
6 kspapriky žlté alebo červené
3cibuľka jarná
300 gbielé šampiňóny
250 gcherry rajčiny
2 PLolej repkový
150 gvegánska smotana
čerstvé bylinky podľa výberu
citrónová šťava
soľ
korenie čierne mleté
korenie kajenské
1

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Papriky umyjeme a  odrežeme z nich stopky, vyčistíme a zrežeme spodné konce tak, aby stabilne stáli. Stopky paprík nakrájame na malé kocky. Jarnú cibuľku umyjeme a nakrájame na malé kolieska. Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Rajčiny umyjeme a prepolíme na polovice.

2

Na panvici na oleji osmažíme papriku, cibuľku a šampiňóny a podusíme 5 minút. Pridáme ryžu, rajčiny, smotanu, bylinky, soľ, citrónovú šťavu a korenie.

3

Papriky postavíme do zapekacej misy a naplníme ich zeleninovo-ryžovou zmesou. Do misy prilejeme 150 ml vody a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 40 minút.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C