Flag

Vegánske cestoviny z jedného hrnca

asi 4 porcie
Jednoduché
20
Jemné cestoviny s rajčinami a špenátom s vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Podľa chuti môžete posypať opraženými píniovými orieškami.
Náš tip
Namiesto 250 g mrazeného špenátu môžete použiť aj cca 300 g čerstvého špenátu, ten však treba primiešať až pred dokončením varenia.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
250 glistový špenát mrazený
80 gsušené paradajky v oleji
500 gcherry rajčiny
60 gcibuľa šalotka
tymian čerstvý 2 vetvičky
rozmarín 2 vetvičky
3 PLolivový olej
2 PLparadajkový pretlak
1 zarovnaná KLpaprika pálivá mletá
400 gširoké rezance
soľ
korenie čierne mleté
600 mlvývar zeleninový
150 gvegánska smotana
1

Príprava

Špenát necháme rozmraziť. Sušené paradajky nakrájame na pásiky. Cherry paradajky umyjeme a prepolíme. Šalotku ošúpeme a nakrájame na kocky. Tymian a rozmarín umyjeme a nasekáme najemno.

2

Úprava

Olej zohrejeme vo veľkom hrnci. Šalotku, pretlak a mletú papriku krátko podusíme. Pridáme sušené aj čerstvé paradajky, bylinky, rezance, špenát, 1 KL soli, trochu korenia a zeleninový vývar a privedieme do varu. Pod pokrievkou varíme pri strednej teplote, až kým sú cestoviny „al dente“ (9 – 10 min.), občas premiešame. Primiešame smotanu a jedlo dochutíme soľou, korením a mletou paprikou.

Náš tip

  • Podľa chuti môžete posypať opraženými píniovými orieškami.
  • Namiesto 250 g mrazeného špenátu môžete použiť aj cca 300 g čerstvého špenátu, ten však treba primiešať až pred dokončením varenia.