SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánsky zelerový krém s jablkami

(0)
5 1 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Jesenná super polievka s Creme VEGA Dr. Oetker.

4 porcie

jednoduchá príprava 60 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánsky zelerový krém s jablkami

Suroviny:

300 g zeler
300 g jablká
150 g zemiaky
1 cibuľa
2 PL olivový olej
soľ podľa chuti
zeleninový vývar podľa potreby
2 PL Creme VEGA Dr. Oetker

Na podávanie:

čerstvé bylinky
1 PL Creme VEGA Dr. Oetker
uvarený cícer posypaný soľou a údenou mletou paprikou, pokvapkaný olejom a upečený do chrumkava

preparation

príprava

1

Všetku zeleninu aj jablká olúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Rozložíme na plech s papierom na pečenie, jemne posolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry, kým nie je všetko mäkké. Pečieme 25 minút na 200°C.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Plynová rúra: 200 °C

Doba pečenia: asi 25 minút

2

Potom preložíme do hrnca, zalejeme vývarom kúsok nad zeleninu a rozmixujeme. Vmiešame Creme VEGA, necháme zovrieť, podľa potreby zriedime vývarom alebo vodou a dochutíme soľou, prípadne aj mletým korením. 

3

K polievke sa bude výborne hodiť chrumkavý cícer, ktorý uvarený alebo z konzervy posypeme soľou, mletou údenou paprikou a troškou grilovacieho korenia, pomiešame, potrieme olivovým olejom a dáme upiecť do chrumkava. Pečieme 15 minút na 180°C. 

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Plynová rúra: 180 °C

Doba pečenia: asi 15 minút

Nutričné hodnoty na recept Vegánsky zelerový krém s jablkami

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 678 kJ
162 kcal
297 kJ
71 kcal
Tuk 5.04 g 2.19 g
Sacharidy 27.74 g 12.06 g
Bielkoviny 3.68 g 1.60 g