Flag

Vegánsky zelerový krém s jablkami

4 porcie
Jednoduché
60
Jesenná super polievka s vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Super k polievke sú aj opečené krutóny z kváskového chleba alebo na panvici opečené vlašské orechy.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Suroviny
300 gzeler
300 gjablká
150 gzemiaky
1cibuľa
2 PLolivový olej
soľ podľa chuti
zeleninový vývar podľa potreby
2 PLvegánska smotana
Na podávanie
čerstvé bylinky
1 polievková lyžicavegánska smotana
uvarený cícer posypaný soľou a údenou mletou paprikou, pokvapkaný olejom a upečený do chrumkava
1

Všetku zeleninu aj jablká olúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Rozložíme na plech s papierom na pečenie, jemne posolíme, pokvapkáme olejom a dáme piecť do rúry, kým nie je všetko mäkké. Pečieme 25 minút na 200°C.

Doba pečenia: asi 25 minút

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

2

Potom preložíme do hrnca, zalejeme vývarom kúsok nad zeleninu a rozmixujeme. Vmiešame smotanu, necháme zovrieť, podľa potreby zriedime vývarom alebo vodou a dochutíme soľou, prípadne aj mletým korením. 

3

K polievke sa bude výborne hodiť chrumkavý cícer, ktorý uvarený alebo z konzervy posypeme soľou, mletou údenou paprikou a troškou grilovacieho korenia, pomiešame, potrieme olivovým olejom a dáme upiecť do chrumkava. Pečieme 15 minút na 180°C. 

Doba pečenia: asi 15 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Náš tip

  • Super k polievke sú aj opečené krutóny z kváskového chleba alebo na panvici opečené vlašské orechy.