Flag

Vegánsky zemiakový šalát

asi 8 porcí
Jednoduché
20
Zemiakový šalát s rukolou, kokteilovými rajčinami a vegánskou smotanou.
Zloženie
Príprava
Náš tip
Môžete použiť aj dobre uvarené zemiaky z predchádzajúceho dňa.
Náš tip
Namiesto pomarančovej šťavy môžete použiť ďalšie 4 PL nálevu z uhorkového pohára.
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1200 gzemiaky malé (varný typ A)
2 kscibuľa šalotka
150 guhorka korenená zaváraná
asi 1 PLolivový olej
asi 12 ksparadajky kokteilové (cca 130 g)
70 grukola
150 gvegánska smotana
asi 4 PLnálev uhorkový z pohára
4 zarovnaná PLpomarančová šťava
soľ
korenie čierne mleté
1

Príprava

Zemiaky umyjeme, v prikrytom hrnci s vodou privedieme do varu a pri miernej teplote varíme pod pokrievkou 20 až 25 minút do mäkka. Zemiaky zlejeme, ešte horúce ošúpeme a necháme vychladnúť. Šalotku ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Uhorky takisto nakrájame na drobné kocky. Zemiaky pokrájame na plátky.

2

Úprava

1 PL olivového oleja zohrejeme a podusíme šalotku. Pridáme smotanu, 4 PL uhorkového nálevu z pohára a pomarančovú šťavu a zohrejeme. Štedro dochutíme soľou a korením. Nálev na šalát ešte za tepla zmiešame s plátkami zemiakov a uhorkami a necháme ležať približne 1 hodinu.

3

Rajčiny umyjeme a prepolíme. Rukolu preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Šalát opäť dochutíme. Ak je šalát príliš „tuhý“, prilejeme ešte trochu uhorkového nálevu. Zemiakový šalát naaranžujeme s rukolou a podľa chuti pokvapkáme trochou olivového oleja. Ozdobíme paradajkami.

Náš tip

  • Môžete použiť aj dobre uvarené zemiaky z predchádzajúceho dňa.
  • Namiesto pomarančovej šťavy môžete použiť ďalšie 4 PL nálevu z uhorkového pohára.