SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vegánsky zemiakový šalát

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Zemiakový šalát s rukolou, kokteilovými rajčinami a Creme VEGA Dr. Oetker.

asi 8 porcí

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Vegánsky zemiakový šalát

Prísady:

1200 g zemiaky malé (varný typ A)
2 ks cibuľa šalotka
150 g uhorka korenená zaváraná
asi 1 PL olivový olej
asi 12 paradajky kokteilové (cca 130 g)
70 g rukola
2 balenia Creme VEGA Dr. Oetker (à 150 g)
asi 4 PL nálev uhorkový z pohára
4 zarovnaná PL pomarančová šťava
soľ
korenie čierne mleté

preparation

príprava

1

Príprava

Zemiaky umyjeme, v prikrytom hrnci s vodou privedieme do varu a pri miernej teplote varíme pod pokrievkou 20 až 25 minút do mäkka. Zemiaky zlejeme, ešte horúce ošúpeme a necháme vychladnúť. Šalotku ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Uhorky takisto nakrájame na drobné kocky. Zemiaky pokrájame na plátky.

2

Úprava

1 PL olivového oleja zohrejeme a podusíme šalotku. Pridáme Creme VEGA, 4 PL uhorkového nálevu z pohára a pomarančovú šťavu a zohrejeme. Štedro dochutíme soľou a korením. Nálev na šalát ešte za tepla zmiešame s plátkami zemiakov a uhorkami a necháme ležať približne 1 hodinu.

3

Rajčiny umyjeme a prepolíme. Rukolu preberieme, umyjeme a necháme odkvapkať. Šalát opäť dochutíme. Ak je šalát príliš „tuhý“, prilejeme ešte trochu uhorkového nálevu. Zemiakový šalát naaranžujeme s rukolou a podľa chuti pokvapkáme trochou olivového oleja. Ozdobíme paradajkami.

Nutričné hodnoty na recept Vegánsky zemiakový šalát

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1176 kJ
281 kcal
310 kJ
74 kcal
Tuk 11.61 g 3.07 g
Sacharidy 38.27 g 10.12 g
Bielkoviny 7.05 g 1.87 g