Na prípravu cesta preosejeme múku do misy. Pridáme droždie, soľ, čierne
korenie a rascu a dobre premiešame. Škvarky a kapustu nasekáme na menšie
kúsky a spoločne so žĺtkami, živočíšnym tukom a pivom pridáme do múky.
Vypracujeme cesto, ktoré nenecháme kysnúť.
Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka na plát hrubý asi 5 – 6 mm. Pomocou formičky na vykrajovanie povykrajujeme placky a poukladáme ich na plech
vyložený papierom na pečenie. Ostrôžkou na povrchu placiek vytvoríme mriežku. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.
Doba pečenia: asi 20 - 25 minút
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Placky necháme vychladnúť.
Súvisiace recepty
Slané jedlá
Slané jedlá
Slané jedlá