Flag

Veľkonočná torta s vaječným likérom

asi 16 porcí
Stredne náročné
75
Nápaditý veľkonočný múčnik s troškou alkoholu, ktorý vám zdvihne náladu!
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
250 gmaslo zmäknuté
100 gcukor
1 balíčekVanilínový cukor Dr. Oetker
4 ksvajce
250 gmúka polohrubá
0,5 baleniaKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
60 g100 % Mak mletý Dr. Oetker
Na náplň
1 balenieKrémová náplň vanilková Dr. Oetker
250 mlmlieko
2 zarovnané PLcukor práškový
Na ozdobenie
1 balíčekŠľahačka v prášku Dr. Oetker
150 mlmlieko
75 mlvaječný likér
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
tortová forma (Ø 26 cm)
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - 100 % Mak mletý Dr. Oetker
Picture - Krémová náplň vanilková Dr. Oetker
Picture - Šľahačka v prášku Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme maslo s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Po jednom zašľahávame vajcia. Do zmesi pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a makom a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: asi 35 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

2

Korpus necháme vychladnúť. Potom ho vyberieme z formy a pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Náplňou potrieme spodný diel korpusu. Nanesieme vrchnú časť korpusu a pritlačíme. Odložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny stuhnúť.

4

Tortu dozdobíme tesne pred podávaním. Vyšľaháme šľahačku s mliekom podľa návodu na obale. Do cukrárskeho vrecka nanesieme 1/3 šľahačky. Zvyšnou šľahačkou potrieme povrch a okraje torty. Na povrchu zdobiacim vreckom vytvoríme vyššie obvody vajíčok. Do nich nalejeme vaječný likér.