SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Veľkonočný baranček

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Nesmie chýbať na žiadnom veľkonočnom stole

1 ks

jednoduchá príprava 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Veľkonočný baranček

Na cesto:

3 vajce
150 g cukor práškový
1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
5 PL olej
5 PL voda horúca
150 g múka polohrubá
1 zarovnané KL Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Originál Puding aróma Vanilka Dr. Oetker
2 zarovnané KL citrónová kôra (nastrúhaná z chemicky neošetreného citróna)
štipka soľ

Na ozdobenie:

2 g hrozienka (2 ks na očká)
1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

forma na barančeka

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom, pridáme olej, horúcu vodu a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, pudingom a citrónovou kôrou a pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu, štipku soli a elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.

2

Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnou časťou. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

Doba pečenia: asi 40 Minút

3

Po upečení necháme baránka vychladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a hotového baránka pocukrujeme.

Nutričné hodnoty na recept Veľkonočný baranček

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 7356kJ
1757kcal
1143kJ
273kcal
Tuk 48.04g 7.47g
Uhľohydrát 148.86g 23.15g
Bielkoviny 39.48g 6.14g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.