Flag

Veľkonočný veniec s vajcami

1 ks
Jednoduché
20
na veľkonočnú tabuľu
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balenieBuchty Dr. Oetker
260 mlvoda vlažná
120 mlolej
1 ksvajce
1 KLAróma rumová Dr. Oetker
1 ksvajce na potretie
Na ozdobenie
4 ksvajce uvarené natvrdo a zafarbené
2 zarovnaná PLcukor práškový
Ešte potrebujeme
plech na pečenie
štetec na natieranie
sitko
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Aróma rumová Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta zmiešame zmes na buchty s pribaleným droždím. Pridáme vodu, olej, vajce, rumovú arómu a všetko dôkladne ručne vypracujeme na hladké cesto tak, aby sa nelepilo na stenu nádoby. Cesto zaprášime múkou, zakryjeme utierkou a necháme na teplom mieste 45 až 60 minút vykysnúť.

2

Vykysnuté cesto vyklopíme na dosku a rozdelíme na päť rovnakých dielov. Zo štyroch vyvaľkáme valčeky dlhé 40 cm. Upletieme vrkoč a stočíme do venčeka, na konci dobre spojíme. Položíme na vymastený plech. Zostávajúci piaty diel rozdelíme na štyri rovnaké kúsky, z každého vyvaľkáme valček dlhý 20 cm, položíme na veniec a vytvoríme „hniezda“ (kam umiestnime po upečení vajcia). Ponecháme na teplom mieste ešte 20 minút kysnúť. Potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 40 minút

Elektrická rúra: 180 °C

Teplovzdušná rúra: 160 °C

3

Po vychladnutí veniec pocukrujeme a do „hniezd“ vložíme vajcia.


Pozn. Na Popolcovú alebo Škaredú stredu by sme sa nemali mračiť. Úsmev na tvári všetkým určite vyvolá stôl ozdobený Veľkonočným vencom!