SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Vianočná štrúdľa s vanilkovou omáčkou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Kombinácia jabĺk, orechov a brusníc a vône Vanilkového struku Dr. Oetker je v tejto štrúdli neodolateľná. Pochutiť si na nej môžete nielen počas Vianoc.

asi 8 porcí

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Vianočná štrúdľa s vanilkovou omáčkou

Na cesto:

80 g múka hladká
45 g ovsené vločky
polovica KL škorica mletá
1 Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
125 g maslo zmäknuté
125 g tvaroh tučný

Na náplň:

1 jablko (nakrájané na malé kúsky)
1 zarovnaná KL škorica mletá
30 g cukor trstinový
1 balíček Trstinový cukor mletý vanilkový struk Dr. Oetker
50 g brusnice sušené
5 PL orechy vlašské mleté
50 g mandľové plátky

Na omáčku:

125 ml mlieko
4 zarovnané PL brezový cukor
štipka soľ
1 Vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker
2 ks žĺtok
40 g maslo
1,5 PL rum

Okrem toho:

potravinárska fólia
plech na pečenie

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s vločkami, cukrom, soľou a dreňou zo struku. Pridáme maslo a tvaroh a ručne vypracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme asi na 2 hodiny do chladničky.

2

Na náplň v mise zmiešame jablko so škoricou, trstinovými cukrami a brusnicami.

3

Cesto na pomúčenej pracovnej ploche pomocou váľka vyvaľkáme na plát a posypeme mletými orechami. Potom na cesto rovnomerne nanesieme náplň a posypeme mandľovými plátkami. Na bokoch asi 2 cm prehneme a cesto opatrne zrolujeme. Prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme doružova.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: asi 30 Minút

4

Štrúdľu necháme vychladnúť.

5

Na omáčku nalejeme 100 ml mlieka do kastrólika. Pridáme cukor, soľ a rozrezaný vanilkový struk a privedieme do varu. Odstránime struk. Vo zvyšnom mlieku rozmiešame žĺtky, zmes nalejeme do kastrólika a povaríme do zhustnutia. Potom odstavíme a vmiešame maslo a rum. Necháme vychladnúť.

6

Podávame s omáčkou.

Nutričné hodnoty na recept Vianočná štrúdľa s vanilkovou omáčkou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1298kJ
310kcal
1323kJ
316kcal
Tuk 20.38g 20.79g
Uhľohydrát 23.73g 24.22g
Bielkoviny 4.55g 4.64g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.