Flag

Vianočný stromček

2 ks
Jednoduché
115
Vianočná jedlá dekorácia alebo originálny vianočný darček zo 100 % vaječných bielkov Dr. Oetker.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
1 balíček100 % vaječné bielky Dr. Oetker
150 mlvoda
250 gcukor
Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Na ozdobenie
Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
plech na pečenie
cukrárske vrecko so zrezanou a hladkou špičkou
2špajlí silnejšie
Picture - 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska zelená Dr. Oetker
Picture - Zdobenie 4 druhy zlaté/strieborné Dr. Oetker
1

V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky.  Tretinu cesta necháme bielu. Zvyšné cesto zafarbíme zelenou farbou, ktoré naplníme do cukrárskeho vrecka s rezanou trubičkou. Na plech vyložený papierom na pečenie vytvoríme tesne vedľa seba pusinky do tvaru stromčeka a posypeme zdobením. Biele cesto naplníme do cukrárskeho vrecka s hladkou alebo rezanou trubičkou a do stromčeka vytvoríme malé biele pusinky. Nakoniec pod stromček vsunieme špajľu. Vložíme do predhriatej rúry a sušíme.

Doba sušenia: asi 90 - 120 minút

Elektrická rúra: 110 °C

Teplovzdušná rúra: 90 °C

2

Rúru vypneme a necháme v uzavretej rúre vychladnúť.