SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Višňovo-jablkový džem so škoricou

(0)
0 0 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Ako stvorený do palaciniek!

asi 4 poháre

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Višňovo-jablkový džem so škoricou

Na džem:

600 g višne umyté a odkôstkované
400 g jablká umyté, olúpané a nadrobno nakrájané alebo nastrúhané
štipka škorica mletá
1150 g cukor
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Do veľkého hrnca vložíme višne, jablká, škoricu a kyselinu citrónovú. Obsah balíčka Gelfixu Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Potom odstavíme zo sporáku.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a necháme asi 5 minút stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Višňovo-jablkový džem so škoricou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 5409 kJ
1292 kcal
996 kJ
238 kcal
Tuk 1.34 g 0.25 g
Uhľohydrát 321.28 g 59.17 g
Bielkoviny 1.89 g 0.35 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.