SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Višňovo-jablkový džem so škoricou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Ako stvorený do palaciniek!

asi 4 poháre

stredná obťažnosť 20 minut

Prísady

Prísady

na recept Višňovo-jablkový džem so škoricou

Na džem:

600 g višne umyté a odkôstkované
400 g jablká umyté, olúpané a nadrobno nakrájané alebo nastrúhané
štipka škorica mletá
1150 g cukor
1 balíček Gelfix Klasik 1:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Do veľkého hrnca vložíme višne, jablká, škoricu a kyselinu citrónovú. Obsah balíčka Gelfixu Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.

2

Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Potom odstavíme zo sporáku.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a necháme asi 5 minút stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Višňovo-jablkový džem so škoricou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 5409kJ
1292kcal
996kJ
238kcal
Tuk 1.34g 0.25g
Uhľohydrát 321.28g 59.17g
Bielkoviny 1.89g 0.35g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.