SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Višňový veniec s mletými orechmi

(0)
5 3 5
Hodnotenie Ďakujeme za hodnotenie!
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

Pečieme s láskou

12 porcií

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Višňový veniec s mletými orechmi

Na cesto:

1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
30 g cukor
175 ml voda vlažná
100 ml mlieko polotučné teplé
300 g múka hladká
50 ml olej
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker

Na náplň:

100 g džem višňový
100 g orechy vlašské nasekané

Na posypanie:

1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame droždie, cukor, vodu a mlieko. Pridáme múku, olej, kôru a škoricový cukor a vypracujeme hladké a pružné cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Pracovnú plochu zľahka poprášime múkou a vyvaľkáme obdĺžnik 25 × 55 cm. V miske zmiešame džem s orechmi, natrieme na cesto a z dlhšej strany zrolujeme. Valček pozdĺžne rozkrojíme, obe polovice položíme vedľa seba reznou stranou od seba a na jednom konci ich spojíme. Veniec opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Prehadzujeme jeden pás cesta cez druhý, ako keby sme plietli vrkoč z dvoch prameňov. Na konci spojíme a vytvoríme veniec, oba konce stlačíme. Veniec potrieme mliekom a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 15 - 20 Minút

Nutričné hodnoty na recept Višňový veniec s mletými orechmi

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 955 kJ
228 kcal
1256 kJ
300 kcal
Tuk 10.04 g 13.21 g
Uhľohydrát 31.65 g 41.65 g
Bielkoviny 4.78 g 6.29 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.