SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Višňový veniec s mletými orechmi

(0)
5 3 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Pečieme s láskou

12 porcií

stredná obťažnosť 30 minut

Prísady

Prísady

na recept Višňový veniec s mletými orechmi

Na cesto:

1 balíček Droždie Dr. Oetker sušené
30 g cukor
175 ml voda vlažná
100 ml mlieko polotučné teplé
300 g múka hladká
50 ml olej
1 balíček Finesse citrónová kôra strúhaná Dr. Oetker
1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker

Na náplň:

100 g džem višňový
100 g orechy vlašské nasekané

Na posypanie:

1 balíček Škoricový cukor Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise zmiešame droždie, cukor, vodu a mlieko. Pridáme múku, olej, kôru a škoricový cukor a vypracujeme hladké a pružné cesto. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi hodinu kysnúť.

2

Pracovnú plochu zľahka poprášime múkou a vyvaľkáme obdĺžnik 25 × 55 cm. V miske zmiešame džem s orechmi, natrieme na cesto a z dlhšej strany zrolujeme. Valček pozdĺžne rozkrojíme, obe polovice položíme vedľa seba reznou stranou od seba a na jednom konci ich spojíme. Veniec opatrne prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.

3

Prehadzujeme jeden pás cesta cez druhý, ako keby sme plietli vrkoč z dvoch prameňov. Na konci spojíme a vytvoríme veniec, oba konce stlačíme. Veniec potrieme mliekom a posypeme škoricovým cukrom. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme dozlatista.

Elektrická rúra: 200 °C

Teplovzdušná rúra: 180 °C

Doba pečenia: 15 - 20 Minút

Nutričné hodnoty na recept Višňový veniec s mletými orechmi

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 955kJ
228kcal
1256kJ
300kcal
Tuk 10.04g 13.21g
Uhľohydrát 31.65g 41.65g
Bielkoviny 4.78g 6.29g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.