SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zajac s mašľou

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Veselú zajačiu tortu si môžete s deťmi dozdobiť podľa vlastnej fantázie.

24 porcií

jednoduchá príprava 45 minut

Prísady

Prísady

na recept Zajac s mašľou

Na cesto:

8 ks bielok
8 ks žĺtok
360 g cukor práškový
2 balíčky Vanilínový cukor Dr. Oetker
200 ml olej
120 ml voda vlažná
400 g múka polohrubá
1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker

Na náplň:

1 balenie Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mlieko
2 - 3 PL cukor práškový

Na potretie a ozdobenie:

150 g džem malinový
3 balenia Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker

Ešte potrebujeme:

2 ks tortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač

preparation

príprava

1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a zašľaháme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

Doba pečenia: 35 Minút

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potrieme spodný diel korpusu a vrchný diel priklopíme.

4

Povrch korpusov potrieme džemom. Z jedného korpusu pomocou ostrého noža vyrežeme zajacovi uši a tým nám vznikne mašľa. Jedným fondánom potiahneme celú hlavu zajaca. Ďalšie fondány použijeme na potiahnutie mašle a uší. Zvyšky fondánu zafarbíme ružovou farbou na nos a uši a čiernou farbou na oči a na fúzy. Mašľu dokreslíme tubičkami.

Nutričné hodnoty na recept Zajac s mašľou

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1357kJ
324kcal
1357kJ
324kcal
Tuk 10.56g 10.56g
Uhľohydrát 40.72g 40.72g
Bielkoviny 2.53g 2.53g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.