Flag

Zajac s mašľou

24 porcií
Jednoduché
120
Veselú zajačiu tortu si môžete s deťmi dozdobiť podľa vlastnej fantázie.
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Na cesto
8 ksbielok
8 ksžltok
360 gcukor práškový
2 balíčkyVanilínový cukor Dr. Oetker
200 mlolej
120 mlvoda vlažná
400 gmúka polohrubá
1 balíčekKypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Na náplň
1 balenieKrémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 mlmlieko
2 - 3 PLcukor práškový
Na potretie a ozdobenie
150 gdžem malinový
3 baleniaFondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
Ešte potrebujeme
2 kstortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ručný šľahač
Picture - Vanilínový cukor Dr. Oetker
Picture - Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Picture - Fondán biela poťahovacia hmota Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
Picture - Farba gélová potravinárska čierna Dr. Oetker
Picture - Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
1

Na prípravu cesta v mise vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. V inej mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a zašľaháme olej a vodu. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a sneh z bielkov a vymiešame dohladka. Cesto rozdelíme do vymastených a múkou vysypaných foriem a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 35 minút

Elektrická rúra: 170 °C

Teplovzdušná rúra: 150 °C

2

Korpusy necháme vychladnúť. Potom oba korpusy pozdĺžne prekrojíme.

3

Na prípravu náplne vyšľaháme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Potrieme spodný diel korpusu a vrchný diel priklopíme.

4

Povrch korpusov potrieme džemom. Z jedného korpusu pomocou ostrého noža vyrežeme zajacovi uši a tým nám vznikne mašľa. Jedným fondánom potiahneme celú hlavu zajaca. Ďalšie fondány použijeme na potiahnutie mašle a uší. Zvyšky fondánu zafarbíme ružovou farbou na nos a uši a čiernou farbou na oči a na fúzy. Mašľu dokreslíme tubičkami.