SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zamatový džem černíc a egrešov

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (Nepodarilo sa)
    (Poznám lepšie)
    (Dobrôtka)
    (Skvelý recept)
    (Fantastické!)

lesný bozk

asi 3 poháre

jednoduchá príprava 25 minut

Prísady

Prísady

na recept Zamatový džem černíc a egrešov

Prísady:

800 g černice
800 g egreše
1 zarovnaná KL škorica mletá
1 balenie Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu černice aj egreše očistíme a preberieme. Pomocou ponorného mixéra rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko. Ovocie vložíme do väčšieho hrnca, pridáme škoricu a dobre premiešame so želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.

2

Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL džemu. Ak je džem po vychladnutí málo tuhý, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

3

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkom, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Zamatový džem černíc a egrešov

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 2098 kJ
501 kcal
301 kJ
72 kcal
Tuk 3.24 g 0.46 g
Uhľohydrát 125.41 g 17.92 g
Bielkoviny 6.92 g 0.99 g
Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.