SÚBORY COOKIE na webovej stránke DR. OETKER

Tento web uloží súbory cookies do vášho zariadenia, aby umožnil lepšie fungovanie stránok. Viac informácií tu.

Zamatový egrešovo-ríbezľový džem

(0)
0 0 5
Hodnotenie recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Svieže raňajky.

asi 6 pohárov à 200 ml

jednoduchá príprava 40 minut

Prísady

Prísady

na recept Zamatový egrešovo-ríbezľový džem

Prísady:

750 g egreše očistené
250 ml džús ríbezľový
1 zarovnaná KL Kyselina citrónová Dr. Oetker
0,5 balíčky Pektín Dr. Oetker
500 g cukor

preparation

príprava

1

Na prípravu džemu vložíme do hrnca egreše a ponorným mixérom ich rozmixujeme. Pridáme džús, kyselinu a Pektín zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte aspoň 5 minút.

2

Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzavrieme viečkami, obrátime hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

Nutričné hodnoty na recept Zamatový egrešovo-ríbezľový džem

Na porciu/ kus Na 100 g / ml
Energia 1955kJ
467kcal
775kJ
185kcal
Tuk 0.25g 0.10g
Uhľohydrát 100.23g 39.77g
Bielkoviny 1.02g 0.41g

Výrobky Dr. Oetker použité v recepte:

Pre viac informácií, kliknite na produkt.