Flag

Zavárané huby s kyselinou citrónovou

asi 5 poháre
Stredne náročné
40
Zloženie
Príprava
Picture -
Picture -
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?

Súvisiace recepty

Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach
Picture - Hero image

Zloženie

Prísady
1 kghúb (umytých a očistených, napr. šampiňóny)
400 gpaprika červená kapie (očistená a nakrájená na väčšie kúsky)
8 kskôpor čerstvý (stonky)
Na nálev
1,5 lvoda
100 gcukor
50 gsoľ
20 - 25 gKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1 balíčekPomôcka na konzervovanie Dr. Oetker
2 ksbobkový list
10 kskorenie nové
1 ksklinček
škorica kúsok
1 KLhorčičné semienko
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pomôcka na konzervovanie Dr. Oetker
1

Do umytých pohárov naskladáme huby, papriku a kôpor. 

2

V hrnci zmiešame vodu s cukrom, soľou, kyselinou citrónovou a korením. Privedieme do varu a krátko povaríme. Odstavíme, vmiešame pomôcku na konzervovanie a dôkladne rozmiešame.

3

Pripravené huby zalejeme ešte horúcim nálevom. 

4

Poháre uzavrieme viečkami a skladujeme v suchu a tme.