
Broskyňové čatní s feniklom a tymianom
asi 6 pohárov
Jednoduché
40
výborné k syru
Zloženie
Príprava
Zloženie
Prísady
700 g
broskyne (očistené a nakrájané na kocky)
300 g
fenikel (očistený a nakrájaný na malé kúsky)
300 g
zeler stonkový (očistený a nakrájaný na malé kúsky)
200 g
cibuľa šalotka (očistená a nakrájaná na kocky)
nastrúhaná kôra a šťava z 1 chemicky neošetrenej limetky
300 ml
ocot jablčný
2 zarovnané PL
tymian čerstvý
4 zarovnané KL
soľ
2 KL
čili korenie
1 balenie
Želírovací cukor Extra 2:1 Dr. Oetker
Príprava:
Príprava :
40 min
1
Broskyne, fenikel, zeler a šalotku vložíme do väčšieho hrnca. Pridáme kôru a šťavu z limetky, ocot, tymian, soľ a čili a dobre premiešame s Extra želírovacím cukrom. Za stáleho miešania privedieme do varu a dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
2
Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
PROSÍME VÁS O OHODNOTENIE RECEPTU
Ako sa vám tento recept podaril?
Súvisiace recepty
Jahodovo-pomarančový džem![]()
30 MinJednoduché
Jahodovo-pomarančový džem
30 MinJednoduché
Jahodovo-pomarančový džem
Jahodový džem s nektárinkami so znížením kalórií![]()

25 MinJednoduché
Jahodový džem s nektárinkami so znížením kalórií
25 MinJednoduché
Jahodový džem s nektárinkami so znížením kalórií
Melónový sirup s čili![]()

40 MinJednoduché
Melónový sirup s čili
40 MinJednoduché
Melónový sirup s čili
Jahodový džem s bazalkou![]()

40 MinJednoduché
Jahodový džem s bazalkou
40 MinJednoduché
Jahodový džem s bazalkou
Broskyňovo-malinový džem![]()

20 MinJednoduché
Broskyňovo-malinový džem
20 MinJednoduché
Broskyňovo-malinový džem
Brusnicový džem Extra![]()

40 MinJednoduché
Brusnicový džem Extra
40 MinJednoduché
Brusnicový džem Extra
Jahodovo-ríbezľový džem![]()
30 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový džem
30 MinJednoduché
Jahodovo-ríbezľový džem
Sledujte nás
Sledujte Dr. Oetker na sociálnych sieťach