
Cuketový chlebíček s karamelovou polevou
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku so sódou, kypriacim práškom, soľou, cukrom, škoricou a muškátovým orieškom. Pridáme vajcia, olej, mlieko a cuketu a ručne vareškou vymiešame dohladka. Nakoniec opatrne vmiešame hrozienka a bôby. Cesto nanesieme do formy vyloženej papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 60 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 160 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 140 °C
Chlebíček necháme vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a stiahneme papier na pečenie.
Na polevu vlejeme do menšieho kastrólika smotanu a pridáme cukor. Za stáleho miešania necháme cukor rozpustiť, znížime plameň a smotanu varíme do zhustnutia (asi 10 minút). Dochutíme soľou a chlebíček polejeme. Posypeme kakaovými bôbmi.
Súvisiace recepty

Medovníčky do siatiny

Dvojitá Pavlova

Nepečená smotanová torta Black & White

Sušienky s vaječným likérom

Crinkles

Cupcakes s citrónovým krémom
