
Dobošové rezy
Zloženie
Príprava:
Na prípravu cesta zmiešame v mise múku s kypriacim práškom a cukrom. Pridáme maslo a vajce rozmiešané v mlieku a ručne vypracujeme dohladka. Cesto rozdelíme na 6 rovnakých dielov a každý vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej ploche na plát s rozmermi 30 × 40 cm. Pomocou váľka plát prenesieme na dno obráteného, vymasteného a múkou vysypaného plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 9 minút
Teplota horného a spodného ohrevu rúry: 180 °C
Teplota rúry s ventilátorom: 160 °C
Po upečení plát ihneď stiahneme z plechu, položíme na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
Rovnakým spôsobom upečieme aj ďalších 5 plátov.
Na prípravu krému uvaríme puding s mliekom podľa návodu na obale, namiesto cukru použijeme vanilkový cukor. Do horúceho pudingu vmiešame nalámanú čokoládu a necháme ju úplne rozpustiť. Odstavíme a za občasného miešania necháme úplne vychladnúť. Maslo s cukrom vyšľaháme šľahačom na strednom stupni do peny, do ktorej po častiach zašľaháme vychladnutý puding.
Upečené pláty zlepíme krémom a necháme asi 2 hodiny v chladničke stuhnúť.
Na ozdobenie pripravíme polevy podľa návodu na obale. Povrch polejeme mliečnou polevou a necháme stuhnúť. Po stuhnutí pofŕkame tmavou polevou. Pred podávaním nakrájame nožom namočeným v horúcej vode na rezy a podávame.
Súvisiace recepty

Valentínske tortičky z lásky

Tvarohový koláč s jahodami

Éclairs s citrónovou polevou

Mangová torta od Mirky van Gils Slavíkovej

Diétna exotická torta

Donuty s punčovou polevou
